Multe dintre voi va doriti sa obtineti cele mai bune prajituri atunci cand decideti sa le preparati in propriile bucatarii, acasa. Cateva trucuri incluse in cele ce urmeaza va pot ajuta sa obtineti un aluat impecabil.
Trucuri de care sa tii cont cand pregatesti aluatul pentru o prajitura
In ceea ce priveste faza de lucru a aluatului, una dintre cele mai importante si riscante etape pentru prajitura noastra este cu siguranta cea in care zaharul trebuie amestecat cu ouale. Acesta este motivul pentru care ar fi intotdeauna recomandabil sa incredintati acest proces delicat unui mixer electric. Folosirea acestui aparat de bucatarie nu numai ca va garanta un amestec neted, umflat si omogen, dar va ajuta si la incorporarea aerului, un element extrem de important.
La finalul prepararii, culoarea aluatului trebuie sa fie aproape alba si, cum se spune in termeni tehnici, trebuie sa „scrie”, adica sa alunece usor de pe batoane, dar sa ramana cateva secunde la suprafata inainte de a fi absorbit de restul amestecului.
In cazurile in care reteta prevede separarea galbenusurilor de albusuri, va fi necesar sa le bateti cu grija, avand grija sa obtineti un amestec ferm care sa nu se scurga de pe peretii vasului. Din nou, cea mai buna optiune este sa folositi un aparat de bucatarie, cum ar fi un mixer electric. Cand se incorporeaza cu restul amestecului, va fi necesar sa se amestece cu o spatula de bucatarie, facand miscari usoare, circulare, de jos in sus, pentru a preveni dezmembrarea.
Un alt truc de respectat este sa cernem toate ingredientele sub forma de praf, cum ar fi faina, drojdia sau cacaua, pentru a evita formarea unor enervante pungulite cu cocoloase in interiorul aluatului nostru.
Dupa ce framantarea aluatului este completa, il puteti lasa cateva minute in frigider, astfel incat procesul de crestere sa fie incetinit si succesul prajiturii sa nu fie afectat. Este recomandat sa preincalziti cuptorul inca din timpul pregatirii prajiturii.
In cele din urma, procesul de racire dupa coacere nu trebuie, de asemenea, sa fie subestimat. Pentru a evita schimbarile violente de temperatura, se recomanda sa lasati prajitura in interiorul cuptorului pentru cateva minute, chiar si dupa ce s-a copt. In acest fel, racirea va fi treptata si va pastra prajitura intacta si moale.