Trucuri pentru obtinerea unui aluat de prajitura impecabil

tort de majorat
5 motive pentru a oferi in dar torturi personalizate
octombrie 11, 2022
Ce calitati trebuie sa intruneasca o clinica dentara profesionista din Bucuresti? Iata ce spun specialistii din domeniu!
noiembrie 8, 2022

Trucuri pentru obtinerea unui aluat de prajitura impecabil

aluat de prajitura

Multe dintre voi va doriti sa obtineti cele mai bune prajituri atunci cand decideti sa le preparati in propriile bucatarii, acasa. Cateva trucuri incluse in cele ce urmeaza va pot ajuta sa obtineti un aluat impecabil.

Trucuri de care sa tii cont cand pregatesti aluatul pentru o prajitura

In ceea ce priveste faza de lucru a aluatului, una dintre cele mai importante si riscante etape pentru prajitura noastra este cu siguranta cea in care zaharul trebuie amestecat cu ouale. Acesta este motivul pentru care ar fi intotdeauna recomandabil sa incredintati acest proces delicat unui mixer electric. Folosirea acestui aparat de bucatarie nu numai ca va garanta un amestec neted, umflat si omogen, dar va ajuta si la incorporarea aerului, un element extrem de important.

La finalul prepararii, culoarea aluatului trebuie sa fie aproape alba si, cum se spune in termeni tehnici, trebuie sa „scrie”, adica sa alunece usor de pe batoane, dar sa ramana cateva secunde la suprafata inainte de a fi absorbit de restul amestecului.

In cazurile in care reteta prevede separarea galbenusurilor de albusuri, va fi necesar sa le bateti cu grija, avand grija sa obtineti un amestec ferm care sa nu se scurga de pe peretii vasului. Din nou, cea mai buna optiune este sa folositi un aparat de bucatarie, cum ar fi un mixer electric. Cand se incorporeaza cu restul amestecului, va fi necesar sa se amestece cu o spatula de bucatarie, facand miscari usoare, circulare, de jos in sus, pentru a preveni dezmembrarea.

Un alt truc de respectat este sa cernem toate ingredientele sub forma de praf, cum ar fi faina, drojdia sau cacaua, pentru a evita formarea unor enervante pungulite cu cocoloase in interiorul aluatului nostru.

Dupa ce framantarea aluatului este completa, il puteti lasa cateva minute in frigider, astfel incat procesul de crestere sa fie incetinit si succesul prajiturii sa nu fie afectat. Este recomandat sa preincalziti cuptorul inca din timpul pregatirii prajiturii.

In cele din urma, procesul de racire dupa coacere nu trebuie, de asemenea, sa fie subestimat. Pentru a evita schimbarile violente de temperatura, se recomanda sa lasati prajitura in interiorul cuptorului pentru cateva minute, chiar si dupa ce s-a copt. In acest fel, racirea va fi treptata si va pastra prajitura intacta si moale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.